10 lutego 2015

Nowatorska, kreatywna kuchnia i popularne włoskie wina. Przed nami niecodzienna, łącząca różnorodne składniki kolacja komentowana z udziałem przedstawiciela włoskiej winnicy Cantina Tollo  – Andrea Di Fabio. 

Cantina Tollo to wizytówka włoskiego regionu Abruzja. Winnica słynie z typowych odmian winorośli dla tej części Włoch: Montepulciano i Trebbiano, ale to także producent wyśmienitego Cagiolo – absolutnej perełki, czy endemicznego szczepu Pecorino. Jak wina zachowają się z kreatywną kuchnią Janusza Korzyńskiego będzie można sprawdzić już 18 lutego o godzinie 20 w warszawskiej Restauracji Fusion. Zapraszamy!

Menu

APERITIF
Rocca Ventosa Pinot Grigio Terre Degli Osci 2013 IGT

PRZEKĄSKA
Smażone przegrzebki, mus z pieczonych karczochów, sałatka z roszponki, chrupiący boczek, pianka o smaku egzotycznych owoców z nutką wanilii
Wina:
Valle D’oro Trebbiano D’Abruzzo 2013 DOC
Aldiano Trebbiano D’Abruzzo 2013 DOC

DANIE RYBNE
Pieczony halibut, risotto ze szparagami, sałatka ze świeżych ziół, marynowanego imbiru i mango
Wino:
Pecorino D’Abruzzo 2013 IGT

DANIE MIĘSNE
Comber z sarny, pieczony ziemniak z musem borowikowym, młode warzywa, sos z czerwonego wina z nutką korzennych przypraw
Wina:
Aldiano Montepulciano D’Abruzzo Riserva 2010 DOC
Cagiolo Montepulciano D’Abruzzo 2009 DOC

DESER
Lekki mrożony krem z czekolady w akompaniamencie kawioru z owocu maracui i karmelizowanego sera z sosem malinowym
Wino:
Passito Bianco Terre Di Chieti 2011 IGT


Restauracja Fusion
Hotel Westin
Al. Jana Pawła II 21, Warszawa

Wstęp na kolację płatny: 199 zł/osoba

Informacje i rezerwacje:
Michał Błażejczak
mblazejczak@centrumwina.pl
tel. 694 45 15  70

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej