15 maja 2017

Kwiecień upłynął w Centrum Wina pod znakiem whisky z całego świata, w maju zaś bardziej szczegółowo przyjrzymy się szkockiej whisky. 17 maja 2017 r. odbędzie się kolejny Kurs wiedzy o whisky w Warszawie, zapraszamy!

Szkocja to jedno z kluczowych miejsc produkcji whisky, ale aby mogła być nazwana szkocką musi spełnić kilka kryteriów. Między innymi powinna zawierać co najmniej 40% alkoholu, a także być destylowana, butelkowana i starzona przez min. 3 lata w dębowych beczkach na terenie Szkocji. Jest tam sześć głównych regionów, gdzie produkuje się whisky: Highland, Lowland, Islay, Speyside, Campbeltown oraz Island. Już 17 maja uczestnicy kursu będą mieli okazję poznać różnice między nimi na konkretnych przykładach whisky, a także łączyć je z jedzeniem przygotowanym przez La Madeleine.

Podczas spotkania degustowane będą następujące whisky:

  • Glenkinchie 12 YO Single Malt Scotch Whisky
  • Cardhu 12 YO Single Malt Scotch Whisky 
  • Tomatin 14 YO Single Malt Scotch Whisky
  • Talisker 10 YO Single Malt Scotch Whisky
  • Lagavulin 16 YO Single Malt Scotch Whisky

Spotkanie „Regiony produkcji whisky w Szkocji” odbędzie się 17 maja 2017 r. o godzinie 19:30.
Centrum Wina
ul. Puławska 336, Warszawa.
Koszt spotkania: 99 zł za osobę

Uwaga, liczba miejsc ograniczona, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja (o kolejności rezerwacji decyduje kolejność wpłat).

Rezerwacje przyjmujemy: e-mailem lub przez telefon: +48 22 566 34 80

Płatność przelewem na konto: mBank: 36114010940000324200002001

Zapraszamy!

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej