27 kwietnia 2017

Cydr Lubelski Niefiltrowany to pierwszy na rynku niefiltrowany cydr. To propozycja dla konsumentów, którzy doceniają unikalny smak produktów regionalnych. Produkt jest dostępny w sprzedaży sieci sklepów Centrum Wina.

W produkcji Cydru Lubelskiego Niefiltrowanego świeżo tłoczony sok wraz z aromatycznym miąższem jabłek poddany został naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Dzięki temu zostały zachowane najcenniejsze składniki owoców, również antyutleniacze. Po zakończeniu fermentacji i leżakowania cydr nie był filtrowany. Do butelek trafił naturalnie mętny i delikatnie musujący.

- Badania laboratoryjne składu cydru filtrowanego i niefiltrowanego potwierdziły, że Cydr Lubelski Niefiltrowany jest o 30% bardziej intensywny w smaku i aromatyczny. Ma też szersze spektrum smaków, czyli zachowuje więcej charakteru polskich jabłek - mówi Artur Dubaj, Główny Technolog AMBRA S.A.

Cydr Lubelski Niefiltrowany wchodzi do sprzedaży w grawerowanej butelce, zaprojektowanej specjalnie dla marki. Jego promocji towarzyszy wakacyjna trasa koncertowa Cydr Lubelski Spragnieni Lata, podczas której zagrają Bovska, Iza Lach i duet Dwa Sławy.

Cydr Lubelski Niefiltrowany dostępny jest w Centrum Wina w dwóch pojemnościach: 0,33 l (w cenie 4,99 zł) oraz 1l (w cenie: 13,99 zł).

Więcej szczegółów na temat Cydru Lubelskiego Niefiltrowanego znajdziesz tutaj.

Zobacz też niefiltrowaną animację

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej