21 grudnia 2017

Sommelierzy Centrum Wina doradzają, jakie wino dobrać do typowych świątecznych potraw. Poznaj nasze inspiracje.

Karp w galarecie - CHARDONNAY

  • Gayda Cepage Chardonnay
  • Haras De Pirque Reserva Chardonnay

Kaczka z jabłkami - PINOT NOIR

  • Gnarly Head Pinot Noir
  • Joseph Drouhin Laforet Pinot Noir

Paszteciki z suszonymi grzybami - SANGIOVESE

  • Chianti Castellani
  • Santa Cristina Chianti Superiore

Schab ze śliwką - MERLOT

  • Chateau de Terrefort – Quancard
  • Santa Carolina Reserva Merlot

Sernik wiedeński – RIESLING

  • Kendermanns Riesling Spatlese
  • Chateau Ste Michelle Riesling

Śledź w oleju - GLERA

  • Prosecco Ponte DOC Treviso Brut
  • Prosecco Scudo Oro Brut DOC Treviso

Karp smażony - RIESLING

  • Hugel Riesling
  • Kendermanns Riesling Classic

Makowiec - FURMINT

  • Oremus Tokaji Szamorodni

Bigos - SYRAH

  • Gayda Cepage Syrah
  • Ventisquero Syrah Clasico

Sałatka jarzynowa - CHARDONNAY

  • Woodhaven Chardonnay
  • Ventisquero Chardonnay Clasico

Dobór win: Wiesław Wysokiński, Michał Błażejczak, sommelierzy Centrum Wina

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej