19 kwietnia 2017

20 kwietnia w warszawskiej restauracji Florentin odbędzie się kolacja organizowana przez Centrum Wina oraz austriackiego producenta win Weingut Esterhazy. Będzie to niespotykane połączenie nowoczesnej kuchni współczesnego Izraela ze wspaniałymi winami austriackimi.

Do menu degustacyjnego przygotowanego przez Szefa Kuchni Abdela Dary dobierzemy specjalnie wyselekcjonowane wina z pięknego regionu winiarskiego Burgerland. Tego wieczoru będzie można spróbować  między innymi wina z flagowego, austriackiego szczepu Gruner Veltliner. Ponadto w menu znajdzie się delikatne Chardonnay, eleganckie i zwiewne Pinot Noir oraz dostępny jedynie podczas tej wyjątkowej kolacji kupaż szczepów Blaufrenkisch, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wieczór zwieńczy słodkie Beerenauslese.O winie opowie Susanne Janotka z Estrhazy oraz Tomasz Potrzebowski z Centrum Wina.

Szczegóły wydarzenia na Facebook'u.

Zapraszamy!

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej