październik 2017

WŁOSKIE WINA CIN&CIN

CIN&CIN - jedna z najlepiej rozpoznawalnych marek alkoholi w Polsce - wprowadza do sprzedaży włoskie wina spokojne. To propozycja dla konsumentów, którzy odkrywają przyjemność picia wina, jego smak i uniwersalność, ale poszukują pewnego wyboru, czyli znanej marki.

Moda na prosecco i lekkie wina musujące we włoskim stylu zmieniła dynamikę całego rynku alkoholi, rodząc nowe oczekiwania konsumentów. Polacy coraz chętniej sięgają po wino dla smaku, przyjemności, relaksu, bez żadnej okazji. Kojarzone do tej pory jedynie z sylwestrem i rodzinnymi uroczystościami, wina musujące stały się - w oczach konsumentów - pełnoprawną kategorią winiarską.

Potencjał ten chce wykorzystać CIN&CIN, lider win musujących. Do sprzedaży wprowadza trzy słodkie wina spokojne: Bianco, Rosso i Rose. Włoskie, lekkie, przyjemne i bardzo kobiece. Swój charakter zawdzięczają winiarskiej tradycji włoskich regionu Veneto.

Wyróżnia je zbalansowana słodycz, włoskie pochodzenie oraz opakowania o klasycznym, a zarazem nowoczesnym designie.

Konsumenci mają do wyboru świeże, delikatne i orzeźwiające CIN&CIN Bianco, pełne CIN&CIN Rosso o zbalansowanym smaku, głębokiej, rubinowej barwie oraz lekkie CIN&CIN Rose o orzeźwiającym aromacie czerwonych owoców.

Poj.: 0,75 l

Zaw. alk.: 10,5%


wrzesień 2017

CYDR LUBELSKI LODOWY

Cydr Lubelski Lodowy to cydr o niespotykanej intensywności walorów smakowych i aromatycznych. Na 1 litr potrzeba przynajmniej 5,5 kg jabłek, z których niska temperatura wydobywa samą esencję smaku i aromatu.

Gdy temperatura spada do -5°C wraz z kryształkami lodu owocowy moszcz traci cząsteczki wody. Jednocześnie substancje owocowe: cukry własne i aromaty, ulegają kondensacji, tworząc tzw. esencję. Esencję poddajemy powolnej fermentacji na zimno: w temperaturze poniżej 15°C. W trakcie tego procesu wymrożony moszcz ulega przemianie w cydr lodowy.

Receptura stworzona dla Cydru Lubelskiego Lodowego zadebiutowała w największym światowym konkursie cydrów British Cider Championships, zdobywając tam złoty medal: New World CiderChampion 2017.

- Cydr Lubelski Lodowy to produkt unikalny i wyjątkowy, ma potencjał, aby stać się tak rozpoznawalnym na świecie, jak np. węgierskie tokaje czy niemieckie wina lodowe. W pełni ukazuje aromat polskich jabłek, podobnie jak wina gronowe odzwierciedla charakter naszego klimatu, gleby, pracy sadowników i winiarni - mówi Wiesław Wysokiński, sommelier Centrum Wina, członek Zarządu Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. - Cydr Lubelski Lodowy pokazuje, że Polaków stać na wspaniały produkt, zrobiony z polskich jabłek, które są naszą narodową dumą.

Poj.: 0,5 l

Zaw. alk.: 8,5%

premiera - marzec 2017

J.A. BACZEWSKI WHISKY

Produkowana jest według oryginalnego autorskiego przepisu blendowania – powstaje w wyniku kupażowania różnych rodzajów whisky, destylowanych ze słodu jęczmiennego i ziaren innych zbóż. Dojrzewanie w beczkach z białego amerykańskiego dębu sprawia, że charakteryzuje się bursztynowym kolorem, lekko słodkawym i wyjątkowo delikatnym smakiem oraz subtelnym aromatem.

W aromacie J.A. BACZEWSKI WHISKY wyczuwalne są karmel i biała czekolada oraz wyraźny wpływ drewna beczki. W ustach czuć słodowane ziarno i kremową słodycz. Na długo pozostawia przyjemny posmak czekolady.

Znakomicie smakuje podana na lodzie lub z odrobiną wody.

J.A. BACZEWSKI to symbol najwyższej jakości i marka, która jako jedna z niewielu, może poszczycić się 235-letnią tradycją. Począwszy od 1782 roku wykwintne alkohole produkowano w destylarni założonej przez rodzinę Baczewskich we Lwowie. W okresie międzywojennym, na podstawie sprawdzonych receptur, wytwarzano i butelkowano także rumy, giny, koniaki, starki oraz Special Polish Whisky.

Poj.: 0,7 l

Zaw. alk.: 43%

Sprawdź też nowości Centrum Wina

Poznaj najnowsze smaki w Centrum Wina

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej