24 listopada 2014

Składniki

  • 1 l Cydru Lubelskiego na miodzie
  • 2 pomarańcze w plastrach
  • 1 jabłko w plastrach
  • 4 goździki
  • 4 gwiazdki anyżku
  • szczypta imbiru
  • laska cynamonu lub pół łyżeczki
  • pół łyżki miodu

Przygotowanie

Do rondelka wlewamy cydr, dodajemy plastry pomarańczy i jabłka, goździki, gwiazdki anyżu, szczyptę imbiru i laskę cynamonu i mód. Całość podgrzewamy na małym ogniu, żeby nie doprowadzić do wrzenia. Przelewamy do naczynia z grubego szkła, dekorujemy plastrami jabłka i pomarańczy.

Cydrowy grzaniec

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej