28 października 2016

Składniki

  • 40 ml Pliska XO

  • 20 ml Cin&Cin Rosso

  • 30 ml soku żurawinowego

  • 10 ml syropu czerwonej herbaty

  • lód


Syrop z czerwonej herbaty

Zaparzamy  100 ml czerwonej  herbaty. Przelewamy herbatę do rondelka i dodajemy  200 gram cukru. Na wolnym ogniu mieszamy, aż do rozpuszczenia cukru. Odstawiamy do wystudzenia.

Przechowywany w lodówce syrop może być używany przez 2 tygodnie.

Przygotowanie

Do szklanicy barmańskiej wypełnionej lodem wlewamy wszystkie składniki i mieszamy łyżką przez około 30 sekund. Przelewamy zawartość odcedzając lód do wcześniej zmrożonego kieliszka koktajlowego.

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej