Naturalny, lekki i świeży napój alkoholowy wytwarzany ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek.

Wyróżnia go naturalny sposób produkcji - Cydr Lubelski powstaje ze świeżo tłoczonego soku z polskich jabłek w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu ma intensywny, orzeźwiający smak. Jest świeży, lekki, pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków.

Cydr wyróżnia z tłumu. Ma swój własny styl - lekki i wygodny. Jego designerskie opakowanie z charakterystycznymi trzema jabłkami na etykiecie nie umknie uwadze nikogo.

To najbardziej naturalne orzeźwienie. Idealny na domówki i pikniki. Spotkasz go też w modnych klubach, kawiarniach i knajpkach. Ciesz się ulubionym smakiem Cydru Lubelskiego pijąc go wprost ze zmrożonej butelki, przez słomkę albo w wysokiej szklance pełnej lodu. Na specjalną okazję podaj Cydr Lubelski Lodowy.

Szukaj inspiracji, poznawaj nowych ludzi i baw się

Wyłącznie ze świeżego soku - bez koncentratu

Cydr Lubelski zawiera polifenole, błonnik i substancje odżywcze charakterystyczne dla soku jabłkowego. Jest produktem bezglutenowym.

Cydr Lubelski to lider na poziomie rozpoznawalności i zakupów w kategorii cydrów, mający ok. 50% udziałów w rynku. Stał się synonimem i wzorcem cydru w Polsce. Jego sukces tkwi właśnie w naturalnym procesie wytwarzania.

Wielokrotnie nagradzany

Cydr Lubelski został wyróżniony prestiżowym znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podbił też Anglię - światową stolicę cydrów. Receptura stworzona dla Cydru Lubelskiego Lodowego zadebiutowała w największym światowym konkursie cydrów British Cider Championships, zdobywając złoty medal: New World CiderChampion 2017. Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany otrzymały tam brązowe medale w klasie Traditional Cider.

Gorące przyjęcie Cydru Lubelskiego Lodowego

W 2017 roku AMBRA wprowadziła na rynek Cydr Lubelski Lodowy - pierwszy w Polsce powszechnie dostępny cydr lodowy. Nowość spotkała się z gorącym przyjęciem.

To cydr o niespotykanej intensywności walorów smakowych i aromatycznych. Na 1 litr potrzeba przynajmniej 5,5 kg jabłek, z których niska temperatura wydobywa samą esencję smaku i aromatu. 

Cydr Lubelski Lodowy jest świetną propozycją na przyjęcia. Może stanowić punkt kulminacyjny wieczoru, zastąpić deser lub połączyć się z tradycyjną polską szarlotką. Doskonale sprawdzi się też jako aperitif. To także mocna propozycja prezentowa. Jako upominek z Polski na pewno zrobi duże wrażenie!

Czy wiesz, że? Rzuć okiem na ciekawe, momentami zaskakujące informacje o Cydrze Lubelskim


Cydr poleca ekspert winiarski

Matias Glusman – ekspert, wykładowca szkoleń sommelierskich, posiadający stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET)

„Cydr jest dużo bardziej uniwersalny niż wino. Dzięki temu, że zawiera mniej alkoholu i ma orzeźwiający smak pasuje właściwie do każdej sytuacji. Wino idealnie się nadaje do eleganckiej kolacji, z kolei cydr może być serwowany wszędzie - na plaży, w pubie, podczas lunchu, jako aperitif czy też podczas imprezy na świeżym powietrzu. Pasuje do potraw, które są tłuste, pikantne i aromatyczne, ale również świetnie łączy się ze słodkościami. Możemy kolację zacząć oraz skończyć przy tym samym trunku.”

Cydr Lubelski Lodowy poleca sommelier Centrum Wina

Wiesław Wysokiński, sommelier Centrum Wina, członek Zarządu Stowarzyszenia Sommelierów Polskich

„Cydr Lubelski Lodowy to produkt unikalny i wyjątkowy, ma potencjał, aby stać się tak rozpoznawalnym na świecie, jak np. węgierskie tokaje czy niemieckie wina lodowe. W pełni ukazuje aromat polskich jabłek, podobnie jak wina gronowe odzwierciedla charakter naszego klimatu, gleby, pracy sadowników i winiarni. Cydr Lubelski Lodowy pokazuje, że Polaków stać na wspaniały produkt, zrobiony z polskich jabłek, które są przecież naszą narodową dumą."

TRASA KONCERTOWA CYDR LUBELSKI SPRAGNIENI LATA

Cykl plenerowych koncertów, prezentujących projekty młodych polskich muzyków - artystów zmieniających scenę muzyczną, bezkompromisowych, mających świetny kontakt z publicznością. W ciągu pierwszych 4 lat projektu ekipa Cydru Lubelskiego zagrała 40 koncertów dla ponad 100-tysięcznej publiczności w 23 polskich miastach.

W 2018 roku na trasie występują duet Smolik//Kev Fox, Marcelina, Kasia Lins i Bitamina.

W rodzinie Spragnionych zagrali już: Natalia Przybysz, Tymon Tymański, Marika, L.U.C, Skubas, Julia Marcell, Xxanaxx, Rita Pax, The Dumplings, Gooral, Natalia Grosiak, Krzysztof Zalewski, Bovska, Iza Lach, Dwa Sławy.

Dyrektorem artystycznym trasy jest Tymon Tymański: - Cydr Lubelski Spragnieni Lata pokazuje najciekawsze osobowości polskiej sceny muzycznej. Stawiamy na naturalność, autentyczność i różnorodność.

Rytuał serwowania

  • podawaj w małej butelce - nie musisz mieć otwieracza
  • pij przez słomkę - dzięki niej odkryjesz jeszcze bardziej owocowy smak cydru
  • w upalny dzień podawaj w szklance typu long wypełnionej kostkami lodu
  • zimą wybierz Cydr Lubelski Miodowy Mocny i podaj go w formie grzańca
  • Cydr Lubelski Lodowy to doskonały aperitif i deser - podawaj schłodzony, w kieliszkach do białego wina

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej