Naturalny, lekki i świeży napój alkoholowy wytwarzany ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek.

Wyróżnia go naturalny sposób produkcji, wykorzystujący technologię do produkcji win musujących - fermentacja prosto z wytłoczonych jabłek. Dzięki temu ma intensywny, orzeźwiający smak. Jest świeży, bardzo lekki, pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków. 

Cydr wyróżnia z tłumu. Ma swój własny styl - lekki i wygodny. Jego designerskie opakowanie z charakterystycznymi trzema jabłkami na etykiecie nie umknie uwadze nikogo. Wpisuje się w nurt mody streetowej i zachęca do miejskich wypraw szlakiem cydru. 

Na rowerze, hulajnodze odkrywaj modne kluby, kawiarnie i knajpki, w których czekać będzie na Ciebie naturalne orzeźwienie. Koniecznie zamów Cydr Lubelski w jednym z trzech wariantów podania - pij wprost ze zmrożonej butelki bądź przez słomkę, albo w wysokiej szklance pełnej lodu. Pamiętaj też o Cydrze Lubelskim w wygodnej puszce.

Szukaj inspiracji, poznawaj nowych ludzi i baw się. 

Wyłącznie ze świeżego soku - bez koncentratu

Cydr Lubelski zawiera polifenole, błonnik i substancje odżywcze charakterystyczne dla soku jabłkowego. Jest produktem bezglutenowym.

Wielokrotnie nagradzany

Tylko w 2014 r. Cydr Lubelski otrzymał prestiżowy znak „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawany przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz wyróżnienie dla Młodej Marki Sukcesu w konkursie zorganizowanym przez dziennik „Rzeczpospolita”.

Czy wiesz, że? Rzuć okiem na ciekawe, momentami zaskakujące informacje o Cydrze Lubelskim


Cydr poleca ekspert winiarski

Matias Glusman – ekspert, wykładowca szkoleń sommelierskich, posiadający stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET)

„Cydr jest dużo bardziej uniwersalny niż wino. Dzięki temu, że zawiera mniej alkoholu i ma orzeźwiający smak pasuje właściwie do każdej sytuacji. Wino idealnie się nadaje do eleganckiej kolacji, z kolei cydr może być serwowany wszędzie – na plaży, w pubie, podczas lunchu, jako aperitif czy też podczas imprezy na świeżym powietrzu.

Jeśli będziemy degustować cydr z jedzeniem, wówczas odkryjemy całą paletę smaków i aromatów - jego ogromną wszechstronność. Pasuje do potraw, które są tłuste, pikantne i aromatyczne, ale również świetnie łączy się ze słodkościami. Możemy kolację zacząć oraz skończyć przy tym samym trunku. Przy butelce wina byłoby to niewykonalne.”

Rytuał serwowania

  • podawaj w butelce 0,33 l - nie musisz mieć otwieracza
  • pij przez słomkę - dzięki niej odkryjesz jeszcze bardziej owocowy smak cydru
  • w upalny dzień podawaj w szklance typu long wypełnionej kostkami lodu
  • zimą wybierz Cydr Lubelski Miodowy Mocny i podaj go w formie grzańca

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej