12 marca 2017

Jak założenia biodynamiki przekładają się na pracę w winnicy? - pisze na blogu Z PASJI DO WINA sommelier Centrum Wina Tomasz Potrzebowski.

Moda na produkty eco, wege i biodynamiczne dotarła również do świata win.

W przypadku produkcji wina założenia biodynamiki oznaczają, że winnica, jej otoczenie, ludzie, zwierzęta i rośliny, a także zabudowania gospodarcze są elementem wspólnego świata. Wszystkie więc powinny pozostawać w równowadze, a ingerencja w nie, musi być maksymalnie ograniczona, tak by nie naruszyć panującej harmonii.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pełen tekst „Wina biodynamiczne - filozofia ukryta w butelce" przeczytasz tu: BLOG Z PASJI DO WINA

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej