W związku z wprowadzeniem stanu epidemiologicznego oraz zaleceń Sanepidu informujemy, że w trosce o Państwa i nasze bezpieczeństwo podjęliśmy decyzję, że od dnia 11 marca 2020 r. do odwołania nie organizujemy spotkań Winebook oraz Whiskybook.
Jak poznać wino, jak o nim mówić i jak łączyć z potrawami - zapraszamy na nasz nowy cykl degustacji o winie. Będziemy spotykać się raz w miesiącu, by degustować, uczyć się i rozmawiać, a na pierwsze spotkanie zapraszamy już 19 listopada.
Tort czekoladowy, miętowa herbata, mokka i pieczone brzoskwinie. Tym razem to nie aromaty winne, ale whisky – flagowego produktu Glenmorangie: Signet. Już 8 października podczas degustacji w Warszawie będzie można je nie tylko poznać ale i wypróbować z kuchnią Karola Okrasy, a w niezwykły świat whisky będzie wprowadzał jej wybitny znawca ze Szkocji – Brendan McCarron.
Toskania i „supertoskany” nie byłyby dziś tak rozsławione, gdyby nie włoska rodzina Antinori. Jej historia rozpoczęła się zupełnie niewinnie od handlu winem w 1385 roku, a dziś, po ponad 600 latach, 26 pokolenie rodziny należy do najważniejszego stowarzyszenia winiarskiego – Primum Familiae Vini, które zrzesza tylko 11 rodzin na całym świecie.
"Vega" to w języku hiszpańskim dolina, a "Sicilia" to pozostałość po nazwie dawnej posiadłości rodziny Santa Sicilia. Nasz wyjątkowy gość pochodzi z Hiszpanii, choć nazwa bardziej wskazuje na włoską wyspę. 8 kwietnia w warszawskiej restauracji La Regina odbędzie się kolacja komentowana w połączeniu z winami Vega Sicilia – jednymi z bardziej prestiżowych w Świecie. Zapraszamy!
Wina z zakrętkami są ich znakiem rozpoznawczym, to Kim Crawford - jeden z najbardziej rozpoznawalnych producentów z Nowej Zelandii. Przedstawiciel winnicy – Tom Mailing, specjalnie dla naszych klientów poprowadzi kolację komentowaną w warszawskiej Restauracji Belvedere. Zapraszamy już 19 marca.
wpisz datę swoich urodzin:
wejdź
Aby móc obejrzeć naszą stronę, musisz mieć skończone 18 lat