Toskania i „supertoskany” nie byłyby dziś tak rozsławione, gdyby nie włoska rodzina Antinori. Jej historia rozpoczęła się zupełnie niewinnie od handlu winem w 1385 roku, a dziś, po ponad 600 latach, 26 pokolenie rodziny należy do najważniejszego stowarzyszenia winiarskiego – Primum Familiae Vini, które zrzesza tylko 11 rodzin na całym świecie.
17 września 2015, w warszawskiej Restauracji Salto, do wyśmienitych dań szefa kuchni Martina Gimenez Castro, serwowane będą włoskie wina Antinori, a przedstawicielka rodziny, nasz gość specjalny - Eva Horakova uświetni kolację ciekawostkami o firmie oraz degustowanych winach. Zapraszamy!
MENU
VILLA ANTINORI BIANCO TOSCANA I.G.T. 2014 – aperitif
BRAMITO DEL CERVO CHARDONNAY UMBRIA I.G.T.BIANCO 2014
Krab / sezam / shiso - sałatka krabowa z sezamowym winegretem i chrupiącym shiso
IL BRUCIATO BOLGHERI DOC 2013
Kaczka / batat / por - pierś z kaczki z puree z batata i palonym porem
TIGNANELLO TOSCANA I.G.T. ROSSO 2012
Jagnięcina / topinambur / kawa - Jagnięcina z jerozolimskim karczochem i sosem kawowym
VINSANTO SANTA CRISTINA 2008
Orzech włoski/ śliwka/kasztan - Mus z orzecha laskowego w czekoladzie, sorbet ze śliwki węgierki i śliwowicy, prażony słonecznik i ganache kasztanowe
Restauracja Salto – Hotel Rialto
Warszawa, ul. Wilcza 73
Wstęp na kolację płatny: 249 zł/osoba
(ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność wpłat)
Płatność przelewem z dopiskiem „kolacja Antinori 17.09.”
Deutsche Bank - 66 1910 1048 2219 0052 1778 0001
Informacje, rezerwacje i potwierdzenie wpłat prosimy kierować do:
Michał Błażejczak
mblazejczak@centrumwina.pl
tel. 694 45 15 70