31 sierpnia 2015

Toskania i „supertoskany” nie byłyby dziś tak rozsławione, gdyby nie włoska rodzina Antinori. Jej historia rozpoczęła się zupełnie niewinnie od handlu winem w 1385 roku, a dziś, po ponad 600 latach, 26 pokolenie rodziny należy do najważniejszego stowarzyszenia winiarskiego – Primum Familiae Vini, które zrzesza tylko 11 rodzin na całym świecie.

17 września 2015, w warszawskiej Restauracji Salto, do wyśmienitych dań szefa kuchni Martina Gimenez Castro, serwowane będą włoskie wina Antinori, a przedstawicielka rodziny, nasz gość specjalny - Eva Horakova uświetni kolację ciekawostkami o firmie oraz degustowanych winach. Zapraszamy!

MENU
VILLA ANTINORI BIANCO TOSCANA I.G.T. 2014  – aperitif

BRAMITO DEL CERVO CHARDONNAY UMBRIA I.G.T.BIANCO 2014
Krab / sezam / shiso - sałatka krabowa z sezamowym winegretem i chrupiącym shiso

IL BRUCIATO BOLGHERI DOC 2013
Kaczka / batat / por - pierś z kaczki z puree z batata i palonym porem

TIGNANELLO TOSCANA I.G.T. ROSSO 2012
Jagnięcina / topinambur / kawa - Jagnięcina z jerozolimskim karczochem i sosem kawowym

VINSANTO SANTA CRISTINA 2008
Orzech włoski/ śliwka/kasztan - Mus z orzecha laskowego w czekoladzie, sorbet ze śliwki węgierki i śliwowicy, prażony słonecznik i ganache kasztanowe

Restauracja Salto – Hotel Rialto

Warszawa, ul. Wilcza 73

Wstęp na kolację płatny: 249 zł/osoba
(ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność wpłat)

Płatność przelewem z dopiskiem „kolacja Antinori 17.09.”
Deutsche Bank - 66 1910 1048 2219 0052 1778 0001

Informacje, rezerwacje i potwierdzenie wpłat prosimy kierować do:
Michał Błażejczak
mblazejczak@centrumwina.pl
tel. 694 45 15  70



Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej