6 grudnia 2016

Sherry, Madeira i Porto – wszystkie te wina łączy jedna cecha: wyższy poziom alkoholu. Najczęściej sięga się po nie w okresie zimowym, bo doskonale rozgrzewają. To właśnie te wina będą tematem kolejnego spotkania dla uczestników kursu wiedzy o winie na poziomie zaawansowanym.


Wina wzmacniane to kolejny temat kursu wiedzy o winie. Już 8 grudnia, w Warszawie będzie można poznać tajniki ich produkcji, rodzaje, charakterystykę i to, że dostępne są nie tylko w wersji na słodko. Do każdego z nich przygotowaliśmy przekąski, by sprawdzić, z jakimi składnikami najlepiej się komponują. Uczestnicy kursu będą poznawać temat win wzmacnianych na przykładzie sześciu produktów:

  • SHERRY OLOROSO ALBUREJO, ALVARO DOMECQ, JEREZ, Hiszpania
  • SHERRY PEDRO XIMENEZ VINA 98 ALVARO DOMECQ, JEREZ, Hiszpania
  • VINHO MADEIRA MEIO SECO 3YO, Portugalia
  • VINHO MADEIRA MEIO DOCE 5YO, Portugalia
  • GRAHAM'S LBV PORT, Portugalia
  • GRAHAM'S 10 YEARS OLD TAWNY PORT, Portugalia

Spotkanie odbędzie się 8 grudnia 2016 w Warszawie, o godzinie 19:30.
Centrum Wina
ul. Puławska 336
Koszt spotkania: 89 zł za osobę

Uwaga, liczba miejsc ograniczona, wymagana jest wcześniejsza rezerwacja (o kolejności rezerwacji decyduje kolejność wpłat).

Rezerwacje: na e-mail lub przez tel. +48 22 566 34 80

Płatność przelewem na konto: mBank: 36114010940000324200002001

Zapraszamy!

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej