Centrum Wina jest partnerem książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii” autorstwa Patrycji Siwiec i Adama Pawłowskiego MS. To pierwsza w Polsce książka poświęcona profesjonalnej obsłudze oraz temu, jak gościnność przekłada się na sukces w gastronomii.
Podczas premiery, w której wzięło udział prawie 240 gości, miała miejsce dyskusja z udziałem ekspertów: Danielem Pawełkiem, restauratorem i właścicielem m.in. Butchery&Wine, Brasserie Warszawska, Rozbrat 20, Piotrem Kameckim, Prezydentem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, Grzegorzem Kłosem, właścicielem restauracji Ed Red oraz Jarosławem Błażejczykiem sommelierem z Centrum Wina. Poprowadziła ją redaktor naczelna miesięcznika branżowego „Food Service” Agata Godlewska. Jedną z atrakcji wieczoru był pokaz filmu krótkometrażowego „Knife Skills" nominowanego do tegorocznych Oscarów.