29 maja 2017

W maju gościliśmy w Warszawie legendę świata wina Bruno Pratsa, człowieka, który słynie z drakońskich standardów produkcji wina i jest wnukiem Fernanda Ginesteta, jednego z najsłynniejszych winiarzy Bordeaux, negocjanta i właściciela Château Margaux. W 1999 roku wraz z rodziną Symington założył firmę Prats & Symington. Ich Chryseia, DOC Douro, uznawana jest za jedno z najlepszych portugalskich win. I właśnie to wino było bohaterem wieczoru. Niezwykła kolacja degustacyjna Centrum Wina z udziałem znakomitego gościa odbyła się w Restauracji Platter by Karol Okrasa. Więcej o wydarzeniu i winach przeczytać można na blogu Z PASJI DO WINA.

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej