Naturalny,
lekki i świeży napój alkoholowy wytwarzany ze świeżo wyciśniętego soku z
polskich jabłek.
Wyróżnia go naturalny sposób produkcji - Cydr Lubelski powstaje ze świeżo tłoczonego soku z polskich jabłek w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu ma intensywny, orzeźwiający smak. Jest świeży, lekki, pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków.
Cydr ma swój własny styl - lekki i wygodny. Jego designerskie opakowanie z charakterystycznymi trzema
jabłkami na etykiecie nie umknie uwadze nikogo.
To najbardziej naturalne orzeźwienie. Idealny na domówki i pikniki. Spotkasz go też w modnych klubach, kawiarniach i knajpkach. Ciesz się ulubionym smakiem Cydru Lubelskiego pijąc go wprost ze zmrożonej butelki
albo w wysokiej szklance pełnej lodu.
Wyłącznie ze świeżego soku - bez koncentratu
Cydr Lubelski zawiera polifenole, błonnik i substancje odżywcze charakterystyczne dla soku jabłkowego. Jest produktem bezglutenowym.
Cydr Lubelski to lider na poziomie rozpoznawalności i zakupów w kategorii cydrów, mający ok. 50% udziałów w rynku. Stał się synonimem i wzorcem cydru w Polsce. Jego sukces tkwi właśnie w naturalnym procesie wytwarzania.
Wielokrotnie nagradzany
Cydr Lubelski został wyróżniony prestiżowym znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podbił też Anglię - światową stolicę cydrów. W największym światowym konkursie cydrów British Cider Championships Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany otrzymały brązowe medale w klasie Traditional Cider.
Cydr Lubelski - ulubiony cydr Polaków, który stał się synonimem polskiego cydru naturalnego znalazł się w gronie Laureatów XXVIII edycji Konkursu „Teraz Polska”.
Czy wiesz, że? Rzuć okiem na ciekawe, momentami zaskakujące informacje o Cydrze Lubelskim
Matias Glusman – ekspert, wykładowca szkoleń sommelierskich, posiadający stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET)
„Cydr jest dużo bardziej uniwersalny niż
wino. Dzięki temu, że zawiera mniej alkoholu i ma orzeźwiający smak pasuje
właściwie do każdej sytuacji. Wino idealnie się nadaje do eleganckiej kolacji,
z kolei cydr może być serwowany wszędzie - na plaży, w pubie, podczas lunchu,
jako aperitif czy też podczas imprezy na świeżym powietrzu. Pasuje do
potraw, które są tłuste, pikantne i aromatyczne, ale również świetnie
łączy się ze słodkościami. Możemy kolację zacząć oraz skończyć przy tym
samym trunku.”