Naturalny, lekki i świeży napój alkoholowy wytwarzany ze świeżo wyciśniętego soku z polskich jabłek. 

Wyróżnia go naturalny sposób produkcji - Cydr Lubelski powstaje ze świeżo tłoczonego soku z polskich jabłek w procesie naturalnej fermentacji. Dzięki temu ma intensywny, orzeźwiający smak. Jest świeży, lekki, pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków.

Cydr ma swój własny styl - lekki i wygodny. Jego designerskie opakowanie z charakterystycznymi trzema jabłkami na etykiecie nie umknie uwadze nikogo.

To najbardziej naturalne orzeźwienie. Idealny na domówki i pikniki. Spotkasz go też w modnych klubach, kawiarniach i knajpkach. Ciesz się ulubionym smakiem Cydru Lubelskiego pijąc go wprost ze zmrożonej butelki albo w wysokiej szklance pełnej lodu.

Szukaj inspiracji, poznawaj nowych ludzi i baw się

Wyłącznie ze świeżego soku - bez koncentratu

Cydr Lubelski zawiera polifenole, błonnik i substancje odżywcze charakterystyczne dla soku jabłkowego. Jest produktem bezglutenowym.

Cydr Lubelski to lider na poziomie rozpoznawalności i zakupów w kategorii cydrów, mający ok. 50% udziałów w rynku. Stał się synonimem i wzorcem cydru w Polsce. Jego sukces tkwi właśnie w naturalnym procesie wytwarzania.

Wielokrotnie nagradzany

Cydr Lubelski został wyróżniony prestiżowym znakiem „Poznaj Dobrą Żywność” przyznawanym przez Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podbił też Anglię - światową stolicę cydrów. W największym światowym konkursie cydrów British Cider Championships Cydr Lubelski Niefiltrowany i Cydr Lubelski Antonówka Niefiltrowany otrzymały brązowe medale w klasie Traditional Cider.

Cydr Lubelski - ulubiony cydr Polaków, który stał się synonimem polskiego cydru naturalnego znalazł się w gronie Laureatów XXVIII edycji Konkursu „Teraz Polska”.

Czy wiesz, że? Rzuć okiem na ciekawe, momentami zaskakujące informacje o Cydrze Lubelskim


Cydr poleca ekspert winiarski

Matias Glusman – ekspert, wykładowca szkoleń sommelierskich, posiadający stopień Diploma oraz Certified Tutor Wine & Spirit Education Trust (WSET)

„Cydr jest dużo bardziej uniwersalny niż wino. Dzięki temu, że zawiera mniej alkoholu i ma orzeźwiający smak pasuje właściwie do każdej sytuacji. Wino idealnie się nadaje do eleganckiej kolacji, z kolei cydr może być serwowany wszędzie - na plaży, w pubie, podczas lunchu, jako aperitif czy też podczas imprezy na świeżym powietrzu. Pasuje do potraw, które są tłuste, pikantne i aromatyczne, ale również świetnie łączy się ze słodkościami. Możemy kolację zacząć oraz skończyć przy tym samym trunku.”

Rytuał serwowania

  • podawaj w małej butelce - nie musisz mieć otwieracza
  • w upalny dzień podawaj w szklance typu long wypełnionej kostkami lodu
  • eksperymentuj - koktajle z cydrem smakują fantastycznie

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej