27 lutego 2019

W Tłusty Czwartek El Sol podróżuje po najbardziej słonecznych krajach świata nie tylko w poszukiwaniu win, ale i najlepszych pączków.

W Chile znane są pod nazwą Berliner. W Australii rządzą donaty z polewą we wszystkich kolorach tęczy, czasem nawet nadziewane lodami. W Hiszpanii popularne są gniazdka, czyli pieczone pączki. Łatwo zrobić je w domu. Nasz przepis opracowała Tochabrocha znana z bloga kulinarnego „Burczy mi w brzuchu”, gdzie już blisko od 10 lat pokazuje, jak jeść zdrowo, pysznie i sezonowo. Uwielbia niebanalne smaki. Zainspirowana nowymi winami El Sol opracowała przepisy na pięć różnych tapasów, m.in. właśnie na gniazdka - pieczone pączki z Hiszpanii.

- Wina El Sol doskonale wpisują się w niezobowiązującą atmosferę spotkań. Zamiast gotować, lepiej postawić na proste, szybkie tapasy, czyli hiszpańskie przekąski. Zyskamy czas dla przyjaciół i na kieliszek dobrego wina - podkreśla Zuzanna Amarante, Senior Brand Manager marki El Sol.

Tapasy to również świetny pomysł na spontaniczną domówkę - koło ratunkowe, gdy niezapowiedziani goście właśnie dzwonią do drzwi.

- Tapasy tak jak nasze wina są pełne smaku, świetnie się prezentują i na pewno będą w centrum uwagi zarówno domowników, jak i gości - dodaje Zuzanna Amarante.

Sprawdź nowe wina El Sol

Podziel się opinią i odbierz prezent gwarantowany albo zwrot pieniędzy, jeśli wino nie spełni Twoich oczekiwań - więcej dowiesz się na https://smakujesloncem.pl/

Serwis ambra.com.pl korzysta z plików cookies (tzw. ciasteczka).

Więcej informacji o tym jakich cookies używamy, oraz jak nimi zarządzać, znajdziesz po kliknięciu w „więcej”. więcej